Skip to the content

Sportsudvalgets Nyhedsbrev – Juni 2022

 

Nyhedsbreve kortfattet information om aktuelle aktiviteter og nyheder i Sportsudvalget

 

Der er væsentlig gang i konkurrencegolfen på vort flotte anlæg i Aadalen.

Alle spillere og gæstende spillere stor-roser banen.

 Dette nyhedsbrev omhandler alene en status for alle vore forskellige turneringshold.

  1. AAGTS
  2. Danmarksturneringen
  3. RegionsGolf- Vest Senior/Veteran

 Indlæggene er skrevet af spillere og holdkaptajner på de respektive hold.

Aarhus Aadal Golf Tour Series (AAGTS)

Den nye-opfundne turnering ”AAGC Golf Tour Series” er kommet godt fra start.

Turneringsserien henvender sig til både herrer og damer i alderen 18-45 år, der gerne vil dyrke den sportslige og konkurrenceprægede side af golfsporten. AAGC Golf Tour Series løber fra april til oktober med en serie spillerunder, og sluttes af med en finaleturnering, hvor den samlede vinder af turnerings serien findes. Mere information om turnerings-format, pointsystem og antal spillerunder finder du i Golfbox.

Fredag d. 27. maj blev 1. match afviklet. Det var en regnfuld og blæsende affære, men vi havde en god runde i godt selskab. 2. match i serien blev afviklet lørdag d. 11. juni, hvor vi fik selskab af flere af klubbens elitespillere. Det var en runde, hvor der blev spillet en masse god golf, og vi fik lært nogle tricks af eliten. Tanken bag AAGTS er at give klubbens spillere en mulighed for at dyrke den mere konkurrenceprægede del af golfsporten, samt at etablere nye golfbekendtskaber - begge dele er allerede blevet indfriet.

Hvis du har lyst til at spille med i serien, så er der stadig rig mulighed for at deltage. Den 3. match spilles søndag d. 10. juli, og du kan allerede nu tilmelde dig på Golfbox. Her er der også mulighed for at se den samlede pointstilling, hvilket vidner om, at det ikke er umuligt at løbe med den samlede sejr, selvom man har misset de to første matches. Der vil i august, september og oktober blive afviklet flere matches, hvorfor alt stadig er helt åbent.

Danmarksturneringen, kvalifikationsrækken for Damer, Vest pulje 6

Truppen består af: Ester, Eva Nordahl, Julie, Dorte Jacobsen, Helle Kaare og Charlotte Nørgaard (holdkaptajn)

Vi indtager 2. pladsen i pulje med 3 hold, hvor der spilles tre singler og en foursome. 

Det blev til to gange nederlag til Horsens. Begge gange var vi voldsomt udfordret af deres meget lave hcp i singlerne, men det lykkedes i næsten alle matcher at bringe kampene til de sidste huller - en præsentation i sig selv. Specielt leverede vores yngste spiller, Eva Nordahl, en super sej indsats ved kun lige at tabe på sidste hul til hcp 1,7 - på udebane!

Hedensted, der mødte med et hold i nogenlunde samme hcp, som os, blev slået 7-2 på hjemmebane efter god fight af alle. Efter sommerferien spiller vi ude mod Hedensted.

 

Danmarksturneringen, 2. Division Senior, Vest pulje 2

Truppen består af: Jette Knudsen, Lotta Schmidt, John Møller, Lars Sønderby, Brian Jørgensen, Lars Bech, Pede Steen, Lars P Abildskov, Henrik Frier og Torben Jørgensen (holdkaptajn)

Målsætningen for seniorholdet son var nedrykker fra 1 Division sidste år, var fra sæsonstarten en stabilisering i 2 Division. Efter afvikling af de første kampe, er det realistisk at drømme om oprykning og dermed en hurtig tilbagevenden 1. Division (landets bedste række).

Holdet er kommet fint fra start, med 3 sejre i 4 kampe.

1 og 2 kamp i maj måned blev til hjemme sejr over Hirtshals samt ude sejr med Dejbjerg.

I weekenden 18/19 juni blev 3 og 4 kamp i sæson 2022 afviklet.

Det lykkes med en sejr på hjemme bane lørdag mod Skanderborg.

Den sikre hjemme sejr lørdag mod Skanderborg var ventet, og blev afviklet på et Aarhus Aadal anlæg i topform – som fuldt fortjent blev rost til skyerne på alle parametre – ikke mindst hurtige super greens.

Søndagens kamp i Hirtshals blev tabt til et godt spillende hjemmehold.

Aarhus Aadal fører dog fortsat puljen i 2 Division, og kan selv afgøre hvorvidt det skal lykkedes med en hurtig tilbagevenden til landets bedste række 1 division.

Sidste spillerunde er 14 & 15 august – hvor især lørdagens hjemme kamp med Dejbjerg bliver afgørende.

Danmarksturneringen, kvalifikationsrækken for Veteraner

Truppen består af: Klara Kruse, Birgit Jørgensen, Jens Nordentoft, Egon Christensen, Hans Sørensen, Ib Sundgaard, Karsten Kruse, Thorkild Torp, Lars Storr og Leif Ildvad (holdkaptajn)

Ambitionen og målsætningen for veteranholdet er oprykning til 3. division.

Forhåbningerne om, at det kan lykkes, lever i bedste velgående med kun lidt malurt i bægeret.

Holdet er kommet fint fra start med 3 sejre i 4 kampe.

I første turneringsweekend var vi på besøg i Volstrup og Himmerland. Lørdagens kamp mod Volstrup på udebane gav os en knusende sejr på 11-2 (kun holdkaptajnen Leif tabte). Vi var derfor mødt op i Himmerland søndag morgen kl. 8:00 fuld af højt humør og stor selvtillid. Det blev dog hurtigt pillet af os og vi måtte indkassere et nederlag på 9-4. Efter første runde indtog vi således en 3. plads med 2 point. Noget skuffende synes holdkaptajnen og med nogen bekymring om, at vi kunne leve op til målsætningen?

Vi er nu ovenpå igen og fuld af optimisme, da vi i den forløbne weekend tromlede hen over vore modstandere Horsens og Volstrup begge kampe på hjemmebane. Vi fik 2 kæmpesejre på henholdsvis 13-0 og 12-1 og indtager nu 1. pladsen i puljen 2 point foran Horsens og Himmerland, som vi møder i sidste runde. Vi kan altså selv afgøre vores skæbne og med en sejr hjemme over Himmerland på næstsidste spilledag, kan vi tåle et 12-1 nederlag til Horsens og alligevel stå som puljevindere.

Danmarksturneringen, 5 Division for Herre

24-0. En perfekt weekend for vort 1 hold herre i 5. Division.

To hjemmekampe stod for døren, da 5. divisions herrerne skulle tørne ud mod Hammel og Ikast-Tullamore. Efter en sejr og et nederlag i første weekend, var drengene opsatte på, at der skulle hentes to sejre, for at kunne nå målet om oprykning.To nye spillere kom ind på holdet, og Chris Olsen og Marius Helleberg Sønderby leveret fra start. Hammel kom på besøg om lørdagen, og efter stabilt og god golf fra Ådalens drenge, blev de sendt hjem, med en snitter på 12-0. Alle matcher blev vundet sikkert og det var derfor en perfekt start på weekenden. Søndag skulle det så være Ikast-Tullamore tur, til at besøge Ådalens fremragende anlæg, på en bane der sjældent har stået bedre. På trods af en vejrmæssig kølig start på dagen, fortsatte drengene ufortrødent marchen mod en ny sejr. Ikast-Tullamore havde ikke meget at stille op, og de blev ligeledes sendt hjem med et nederlag på 0-12. 

Dermed en perfekt weekend, og målet om oprykning kom væsentligt tættere på. Sidste weekend venter topkampen på hjemmebane mod Himmelbjerget, og med en sejr der, venter 4. division næste sæson

--

Sigurd Mahler (kaptajn)

 

Danmarksturneringen, kvalifikations rækkens pulje 11, Herre

Efter et nederlag og en sejr i sæsonens to første kampe på udebane i maj måned, var det blevet tid til at møde rækkens førerhold fra Lübker lørdag den 18/6 – hvor Lübker havde vundet begge sæsonens to første kampe på hjemmebane. Kampen blev spillet i flot solskinsvejr, men med en vind og nogle hårde greens som gjorde betingelserne udfordrende. 

I forhold til de første to kampe i sæsonen var der lavet nogle udskiftninger. Kristian Andersen, Jacob Skogmann Kristiansen og Martin Rieper Boesen kom ind. De gjorde alle sammen en flot figur, men kunne ikke stille noget op mod deres modstandere der også var klare favoritter.

Pointene blev vundet af Asger Holm som delte sin single efter en lang. tæt kamp. Henrik Nissen Røge vandt sin match på hul 15 og dagens mest spændende kamp var den undertippede foursome med Marius S. Rejsenhus og Christian Rohde Jørgensen som lykkedes med at vinde på 17. hul. Det betød, samlet set, at matchen sluttede uafgjort.

Efter det uafgjorte resultat mod Lübker om lørdagen, skulle vi dagen søndag den 19/6 møde Grenå på hjemmebane. Vi havde tabt til Grenå på udebane i sæsonens første kamp, så vi havde revanche til gode.

Banen havde fået noget regn i løbet af natten og vinden havde lagt sig, hvilket gjorde betingelserne en smule lettere end dagen før.

Vi havde to udskiftninger med til dagens kamp. Jonas Højrup Ebbesen og Kasper Bay Sandholt Jacobsen kom ind på holdet og vandt begge deres singler, ligesom Henrik Nissen Røge også gjorde. 

Marius Rejsenhus og Christian Rohde Jørgensen fortsatte deres dominans i foursomes og vandt sikkert på hul 15. 

Asger Holm, som havde spillet single dagen før, spillede den anden foursome sammen med Jacob Kristiansen. Deres foursome sluttede allerede på hul 13, også med en sikker sejr. 

Det blev derfor en overbevisende 12-0 sejr til Aarhus Aadal og dermed fik vi vores revanche. 

Weekendens resultater betyder, at oprykning til 5. division stadig er en mulighed. 

I næstsidste spillerunde møder vi Kalø på hjemmebane. Hvis vi vinder den, er der lagt op til en spændende sæsonafslutning på udebane mod Lübker. 

Tak til greenkeeperne for en flot bane og tak til vores træner Oli. 

Status efter puljespil i RegionsGolf- Vest Senior/Veteran

Efter puljespillet er 4 hold gået videre til slutspillet, der afvikles fra i perioden fra den 29/7-22 til 22/8-22. Regionsfinaler og landsfinaler afholdes i september. Landsfinalerne senior, veteran og superveteran rækkerne er aflyst i denne sæson. Hvis klubbens hold i ABCD Vest, går hele vejen, skal det spille landsfinalen i Køge den 25/9-2022.   

B-holdet

Vandt alle deres kampe i puljespillet, og er dermed videre til slutspillet. I skrivende stund er slutspillet for B-holdet ikke offentliggjort, vi har fået oplyst, at de er seeded til 1/8 dels-finalerne den 8/8-2022

C-holdet

Meget tragisk og dramatisk, blev C-holdet pulje reduceret med et hold. Kaptajnen på holdet der trak sig, havde været udsat for en skud i armen. C-holdet havde flest herre spillere i truppen af alle hold, og med kun 4 matcher i puljespillet var der ikke mange kampe til hver spiller. C-holdet endte på 2. plads i puljen

D-holdet 

Lene havde til denne sæson takket ja til rollen som kaptajn, og tak for det Lene. 

D-holdet var for 3 år i streg havnet i en pulje med 3 hold, så det blev også kun til 4 matcher. C-holdet endte på 3. pladsen i puljen. 

SuperVeteran C

Kjeld havde også takket ja til rollen som kaptajn til denne sæson, også tak til Kjeld.

SV C holdet havde debut i denne sæson, så nu har vi også 2 holde i SuperVeteran, hvilket viser den store interesse der er for RegionsGolf blandt vores medlemmer i den aldersgruppe. C-holdet endte på 2. pladsen i puljen.

SuperVeteran B

SV B holdet rykkede op til SVB-rækken efter sidste sæson. SVB ender som puljevindere, og rykker dermed op i SVA-rækken til den kommende sæson. Tillykke med oprykningen for andet år i streg.

SV B holdet er videre til slutspillet og skal i 1/4 finalen den 5/8-22 møde Mollerup.

Veteran B

VB har gennem flere sæsoner vundet der pulje, men har været spærret for at rykke op, da vi kun må have et hold i A-rækken. I år har puljen været hårdere, eller marginalerne har ikke været på VB side, så de endte på 4. pladsen i puljen.

Veteran A

Jens er også ny som kaptajn til denne sæson, også tak til Jens.

VA holdet har haft en god sæson, og endte på 1. pladsen i deres pulje med 6 ud af 6 mulige sejr. 

VA er videre i slutspillet hvor de skal møde Greenå den 5/8-22 i 1/4 finalen.

Senior B

Efter nedrykning fra A rækken til denne sæson, så vandt SB holdet puljen, med lige del dygtighed og held i en meget tæt og lige pulje. SB holdet rykker igen op i A-rækken til 2023 sæsonen. SB skal spille 1/8 dels finale den 27/7 mod Horsens.

--------------

For alle dem der har spillet REGIONs golf i denne sæson 2022, afholdes den årlige afslutningsturnering fredag den 30/9-22. Der bliver udsendt invitation i løbet af august måned.

Tilmelding til sæsonen vil lige som sidste år komme ud via golfbox. I år vil tilmeldingen bliver mere specifik, så du kan tilmelde dig den trup du ønsker. Tilmeldingen til den kommende sæson bliver åbnet i løbet af september måned.

******************************************************************

På sportsudvalgets og alle vore kaptajners vegne

Torben Jørgensen

Om forfatteren

Sportsudvalget

Aarhus Aadal Golf Club

Brydehøjvej 35
8462 Harlev

Tlf: +45 86 94 26 77

E-mail: aagc@aadalgolf.dk

Nyttige telefonnumre

  • Kontoret: 86 94 26 77
  • Restaurant: 22 66 97 94
  • Baneservice: 20 42 37 77

Det vil nok være en god ide at have disse numre noteret evt. lagt ind på mobiltelefonen!

Drop på fairway ved bold mistet eller Out of Bounds

Lokal regel E-5

Denne lokalregel er ikke gældende på vores bane.

Så husk en provisorisk bold, hvis I er det mindste i tvivl om I kan finde jeres bold, eller hvis der er en chance for at den er mistet Out Of Bounds.