Skip to the content

AAGC Sportsudvalg - Nyhedsbrev oktober 2022

Status på 2022

Generelt

I løbet af 2021 blev det nuværende Sportsudvalg ”gen-opfunden”, efter nogle år uden dens eksistens.

Udvalget formulerede sig en kortfattet formålsparagraf således:

”Vi ønsker at medvirke til at skabe mulighed for at dyrke konkurrencepræget golf i Aarhus Aadal Golfklub for alle aldre både m & k.”

Det var vigtigt for udvalget, at der ikke indgik ordet elite i disse formuleringer, idet elite Golf indebærer langt mere omfattende og ressourcekrævende aktiviteter. Udvalget har derfor fokus på sportslig bredde kombineret med tilhørende tværgående sociale aktiviteter, fremfor snæver elitegolf.

Udvalget medvirker således til, at der i Aarhus Aadal Golf Club er plads til alle m & k i alle aldre, og hvor der også er mulighed for at dyrke konkurrencepræget golf.

I disse overvejelser, indgår også det faktum, at der i Aarhus Aadal Golf Club er betydelig mange medlemmer, som netop IKKE ønsker at dyrke konkurrencepræget golf – dem skal der også være plads til, og derfor er der grænser for hvor mange turneringshold vi vil have i Aarhus Aadal Golf Club.

De sportslige resultater i 2022, repræsenterer formentligt rekord i oprykninger, pulje sejre og regionsmestre.

 • Herre 5 division, oprykning til 4 division
 • Senior 2 division, oprykning til 1 division
 • 4 regions hold er pulje vindere, heraf 2 hold der blev REGIONSMESTRE

2022 repræsenterer formentligt det bedste sportslige resultat nogensinde i Aarhus Aadal Golf Club.

Det vil sige det bedste sportslige resultat baseret på antallet af medlemmer der har spillet konkurrence præget golf samt selvfølgelig antallet af oprykninger og sejre.

I 2022 har vi haft på den anden side af 134 medlemmer ude for at repræsentere Aarhus Aadal Golf Club, dels i Danmarksturneringen dels i RegionsGolf.

For hvert hold har der været udpeget én holdkaptajn, og uden deres indsats for at få holdene klar til alle kampe – kunne dette projekt ikke lade sig gøre. STORT TAK for hjælpen til alle holdkaptajner.

I hele dette setup har der været spillet på vores fantastiske bane i Aarhus Aadal Golf Club – og det er bekræftet fra adskillige gæster gennem største parten af året – hvilken super bane vi har.

Fredag den 30/9 2022 afholdte vi den (efterhånden traditionsrige) afslutnings match for alle deltagere på alle vores turneringshold. En særdeles hyggelig dag, hvor der blev spillet den lige så traditionsrige ”Mexican scamble  holdmatch” afsluttet med fælles spisning. STORT TAK til Niels og Torben R for arrangementet.

Sæson 2022 var også året hvor vort nye koncept Aarhus Aadal Golf Tour Series (AAGTS) blev startet. Det fortsætter og udbygges i 2023, forhåbentlig også med damespillere. Læs mere herom nedenfor.

2023 sæsonen er Sportsudvalget også i overvejelser om at gen-opfinde RYDER CUP konceptet i forbindelse med afslutningen af sæsonen. RYDERCUP-konceptet var engang én af året store begivenheder for alle turnerings spillere i Aarhus Aadal Golf Club, med den ene mere fantastiske udklædning efter den anden. Mere herom senere i 2023.

Danmarksturneringen

Herrehold, 5. Division og Kvalifikation i Danmarksturneringen

I år har herre eliten haft to hold, et i 5. division og et i kvalifikationsrækken. Over tyve spillere i alderen 15 år – 50 år har spillet for Aarhus Aadal i år.

Vores første hold (5. Division) startede med at vinde deres første kamp, men tabte så ude mod Himmelbjerget i anden kamp. Ikke lige de resultater vi havde håbet på, men de næste tre kampe vinder de 12-0 og viser deres styrke i gruppen. Allerede inden den sidste kamp i gruppen, havde de sikret sig plads i 4.  Division til næste år. Men det endte også med en sejr over Hammel i sidste kamp, så meget flot spillet af drengene i år.

 1. holdet var en blanding af mange unge og ældre spillere. De fleste unge var uerfarne spillere som aldrig havde prøvet at spille med i Danmarksturneringen. De overraskede alligevel med flotte resultater. De fleste spillede mod bedre modstandere, men de endte med at vinde eller tabe på de allersidste huller. Allerede i anden kamp vinder de ude mod Kalø 10-2 og fik selvtilliden og troen på at de kunne vinde. Men desværre nåede de ikke oprykningsspillet. Men der er stor tro på, at næste år bliver rigtigt godt.

Alle fultidsmedlemmer i klubben med HCP på maks. 12 er alle velkomne til at være med i eliten. I skal blot tilmelde jer via golfbox, se længere nede. Alternativt kan I også kontakte klubbens Pro Oli, hvis I er interesserede i at høre mere.

Senior 2 Division Vest, Danmarksturneringen

Målsætningen for seniorholdet var at sikre forbliven i divisionen. Men flere spillere viste STORT spil gennem både forår og sommer, og alle resultater flaskede sig således at holdet faktisk lå i toppen af tabellen fra start til slut. Oprykningen blev sikret allerede på næstsidste spilledag – og dvs Aarhus Aadal i 2023 spiller i landets bedste række nemlig Senior 1 Division Vest.

Dermed kan vi også forvente forøget hård modstand i 2023, forventeligt mod nogle at landets bedste seniorer, som også har titler som landsholdsspiller på deres CV.

Dameholdet, kvalifikationsrækken Danmarksturneringen

Dameholdet har haft en super god sæson. De har fået 2 sejre, hvilket gav dem en flot 2. plads i puljen, så det var bedre end målsætningen for sæsonen. Vigtigst af alt er dog, at de unge piger har vist vilje, lyst og godt golf spil. Sammensætningen af unge piger og ”lidt” ældre piger på holdet, har været en gevinst for alle, da alle spiller har budt ind med noget.  Så vi glæder os allerede til sæsonen 2023.

Veteran, kvalifikationsrækken Danmarksturneringen

Målsætningen for veteranholdet i Danmarksturneringen var oprykning til 3. division. De var tæt på oprykning og havde en rigtig god turnering, hvor de sejrede stort i 5 ud af 6 matcher og vandt deres gruppe suverænt, og dermed kvalificerede holdet sig til slutspillet om oprykning til 3. division.

Slutspillet var henlagt til de sydfynske Alper, Svaneke Bakker og Fåborg Golfklub, hvor de skulle konkurrere med 3 andre puljevinder i slagspil om oprykning. De 2 bedste hold sikrede oprykning til 3. division. Uheldigvis havde holdet en fælles offday, hvor alle spillede noget under vanlig standard. De endte på en 3. plads og missede desværre oprykningen med 3 slag. Tror at alle spillere kunne finde mindst et par slag på scorekortet, som kunne have sikret oprykningen. Finalestævnet og den manglende oprykning var en kæmpe skuffelse for alle på holdet. MEN i 2023 skal det være……

RegionsGolf Danmark

Det er nok ikke længere den helt store hemmelighed at 4 af klubbens hold i RegionsGolf, vandt deres puljer og gik videre i slutspillet. Her gik de 3 hold hele vejen til finalespillet i RegionsGolf Vest, hvor 2 af holdene vandt og kan kalde sig RegionsGolf Mestre 2022. 

Det i sig selv kunne være succes nok at hæfte sig ved i 2022 sæsonen. MEN MEN denne succes er kommet til klubben over flere år, hvor flere og flere medlemmer i AAGC har fundet glæde, udfordringer og venskaber ved at spille på et af klubbens hold i Region Golf. Igen i 2022 har der været stor tilmeldings lyst fra klubbens medlemmer til klubbens hold i RegionsGolf. Den succes er også værd at nævne - så tak til jer alle for opbakningen.

I 2022 blev aldersgrænserne i Senior/Veteran Vest turneringen ændret og HCP-intervaller for ABCD Vest turneringen også ændret. Det har betydet at vi har set en forskydning i, hvor vi har flest spillere at trække på til holdene. F.eks. ser det ud til at vi inden for 1-2 år skal have endnu et SuperVeteran hold i spil, så vi kommer op på 3 hold. Vi har også stor tilmelding fra spillere i HCP over 18, og derfor er vi opmærksomme på om vi skal have et eller flere hold tilmeldt i C/D rækken. Desværre blev begge vores hold i C/D rækken, ramt af afbud fra andre hold, så de var i puljer med 3 hold, og derfor kun fik 4 kampe i denne sæson.

På herresiden manglede vi i år ikke spillere, og der var et par hold med “for mange” herrer i truppen i forhold til antal kampe. På damesiden fik damerne på mange af holdene spillet rigtige mange kampe i denne sæson. Da et hold til en kamp består af 2 damer og 4 mænd, er det vigtigt, at vi har en god fordeling mellem kønnene blandt de tilmeldte spillere.

Man kan tolke og analysere meget på alder, køn, hcp mv. men i sidste ende er det antallet af tilmeldte spillere, der afgør om vi kan stille et hold eller ej. For at vi kan have det rigtige antal hold, i forhold til antallet af tilmeldte spillere, så indførte vi sidste år forhåndstilmelding via golfbox, se længere nede . Forhåndstilmeldingen i golfbox fortsætter vi med.

Tilmeld dig til et af klubbens hold i 2023

Danmarksturneringen

I Danmarksturnering regi har vi planlagt at tilmelde 6 hold

★                         Herre 4. Division, Elite trup, Holdansvarlig Oli

★                         Herre Kvalifikation, Elite trup, Holdansvarlig Oli

★                         Herre Kvalifikation, Holdkaptajn Jimmy

★                         Damer Kvalifikation, Holdkaptajn Charlotte

★                         Veteran Kvalifikation, Mixed Hold, Holdkaptajn Leif

★                         Senior 1. Division, Mixed hold, Holdkaptajn Torben J.

Ønsker du at tilmelde dig et af klubbens hold i Danmarksturneringen under DGU, så skal du blot tilmelde dig ”Danmarksturneringen 2023 – Forhåndstilmelding” på golfbox, via dette link - https://tourentry.golfbox.dk/?cid=3678115

I første omgang er der tale om en forhåndstilmelding, som du inden sæsonstart, får mulighed for at bekræfte endeligt. Du vil i løbet af foråret blive kontaktet af sportsudvalget og/eller en holdkaptajn, med nærmere information om opstart, plan for turneringen, evt. udtagelse mv. 

RegionsGolf Danmark

I RegionsGolf Danmark regi har vi planlagt at tilmelde 8 hold i de 2 turneringer, under RegionsGolf Vest

RegionsGolf Vest ABCD (HCP inddelt turnering)

 • 1 hold i B rækken, HCP 13,0 - 17,9, pt. igen holdkaptajn
 • 1 hold i C rækken, HCP 18,0 - 23,4, Holdkaptajn Claus
 • 1 hold i D rækken, HCP 24,0 - 54,0, Holdkaptajn Lene

 

RegionsGolf Vest Senior/Veteran (alders inddelt turnering)

 • 1 hold i Senior A rækken (Damer 45plus / Herrer 50plus), Holdkaptajn Niels
 • 1 hold i Veteran A rækken (Damer 55plus / Herrer 60plus), Holdkaptajn Jens
 • 1 hold i Veteran C rækken (Damer 55plus / Herrer 60plus), Holdkaptajn Torben R
 • 1 hold i SuperVeteran A rækken (Damer 65plus / Herrer 70plus), Holdkaptajn Finn
 • 1 hold i SuperVeteran C rækken (Damer 65plus / Herrer 70plus), Holdkaptajn Kjeld

Da der de seneste år har været mange forespørgsler, overvejer Sportsudvalget om vi skal tilmelde ekstra hold i følgende rækker

 • 1 hold i A rækken, HCP 4,5 - 12,9
 • 1 ekstra hold i C rækken, HCP 18,0 - 23,4
 • 1 ekstra hold i SuperVeteran rækken

Ønsker du at tilmelde dig et af klubbens hold i RegionsGolf, så skal du blot tilmelde dig ”RegionsGolf 2023 – Forhåndstilmelding” på golfbox via dette link - https://tourentry.golfbox.dk/?cid=3676285

I første omgang er der tale om en forhåndstilmelding, som du inden sæsonstart for mulighed for at bekræfte endeligt. Du vil i løbet af foråret blive kontaktet af Sportsudvalget og/eller en holdkaptajn med nærmere information om opstart, plan for turneringen, evt. udtagelse mv.

Aarhus Aadal Golf Tour Series (AAGTS)

AAGTS er et nyt sportsligt tiltag for damer og herrer i AAGC, som sportsudvalget søsatte i 2022. Ideen er at skabe muligheder for at også denne spillegruppe kan teste sig selv i konkurrence golf.

Søndag d. 9. oktober blev sæsonens sidste match spillet, og dermed var det også afslutningen på sæson 1 af første udgave af Aarhus Aadal Golf Club Tour Series (AAGTS). Det har været en præmieresæson, som er gået rigtig godt. Nye golfvenskaber er blevet skabt, konkurrencelysten er blevet stillet, og der er blevet spillet en masse god golf.

 AAGTS havde sin første match i slutningen af maj og siden er der blevet spillet 6 ordinære turneringer samt 1 finalematch. Formatet med at have en turneringserie som løber over en hel sæson, blev taget rigtig godt i mod fra deltagerne, og der har været spænding lige til det sidste om hvem der løb af sted med den endelige sejr. Afgørelsen faldt først på hul 18 på finalematchen, hvor ét enkelt point udgjorde forskellen - hvilket er lidt utroligt set over 7 matches.

Vi kan allerede nu sige, at AAGTS vender tilbage igen til næste sæson, hvor den netop afsluttede sæson har givet os en masse gode idéer til hvordan formatet kan udvikles. Vi glæder os over en rigtig god første sæson, men ser endnu mere frem til at tage hul på en ny i foråret 2023.”

Klubtrøjer en stor succes, fortsætter i 2023

I 2023 vil vi køre endnu en runde eller måske to, med salg af AAGC klubtrøje. Farve og stil ændrer vi ikke på til 2023 sæsonen. Måske kan vi udvide med en passende pullover og/eller windbreaker.

Vi kommer tilbage med mere information om dette.

Med sportslig hilsen
Sportsudvalget

Om forfatteren

Sportsudvalget

Aarhus Aadal Golf Club

Brydehøjvej 35
8462 Harlev

Tlf: +45 86 94 26 77

E-mail: aagc@aadalgolf.dk

Nyttige telefonnumre

 • Kontoret: 86 94 26 77
 • Restaurant: 22 66 97 94
 • Baneservice: 20 42 37 77

Det vil nok være en god ide at have disse numre noteret evt. lagt ind på mobiltelefonen!

Drop på fairway ved bold mistet eller Out of Bounds

Lokal regel E-5

Denne lokalregel er ikke gældende på vores bane.

Så husk en provisorisk bold, hvis I er det mindste i tvivl om I kan finde jeres bold, eller hvis der er en chance for at den er mistet Out Of Bounds.